entreplatiplat

de Toni Coromina

(Seqüència en 10 aquarel·les digitals del Montseny)

Seguint el suggeriment del mestre Anicet Altés, després de molts dies de borrasques i cels tapats, el dissabte 15 de maig vaig fotografiar el Montseny des del balcó de casa, a l’avinguda de Sant Bernat Calbó. Va ser un dia especial, ja que a primera hora del matí van començar a arribar els efectes de l’esperat anticicló de les Açores. Les fotos les vaig fer en intervals irregulars, des de les 8 del matí fins les 9 del vespre, sense trípode. Durant tot el dia, el paisatge va anar canviant: primer no es veia res; mica en mica, el Montseny es va anar concretant, amb molts contrastos i matisos cromàtics provocats pels núvols i les diferents tonalitats de la llum. Aquest és el resultat, ben amanit amb la tècnica i la dedicació d’en Cru.

6 comentaris de “349. Arribada de l’anticicló”

  1. josep serra

    M’agrada molt la sèrie. Però lamento discrepar del doctor Altés. Quan ens vam mirar les fotos amb la meva companya, vam pensar que 2 minuts era massa poc temps per mirar els detalls, com ara els núvols que de vegades tapen les Agudes, els canvis de verd a l’alçada de Taradell o la llum del sol que es va retallant als edificis a la posta Sigui com sigui, bravo per la idea del Doctor, per la realització i pel muntage.

  2. Anicet Altés

    Amics Toni i Jordi:
    Us felicito per l´experiment que heu fet.Opino que seria interessant repetir l´experiment pero la projeccio de les fotos hauria de ser mes curta,perque la mirada fixa d´una vista si dura massa estona,fatiga la retina i arriba a anul.lar la visio.Si feu la prova amb un paper blanc i 2 ratlles paral.leles,una de color vermell i l´altre de color verd i les mireu fixament arribara un moment que perdreu el color i la visio.Nota: perdoneu que no escrigui els accents doncs tinc el teclat espetllat o com diuen els informatics..hi tinc un virus!!! i jo que soc metge evidentment no entenc el que en volen dir…

  3. montserrateta

    he disfrutat molt aquest passar del dia!aquest canvi de tot cada moment.
    i sense tripode? em sembla casi impossible a mi que tot em surt mogut!
    felicitats a tots, un bon trio!

  4. Sr.Escudella.

    Conscients?…de vegades ho som…de vegades no ho som…pèrò el que si és conscient…és la naturalesa…uf! aquesta vinyeta dona per filosofar molt!

  5. isabel

    fantastic!!!!! com canvia la montanya segons la llum!!!! i la llàstima ès que aixo deu passar amb moltes coses i, al no ser-ne concients, ens ho perdem.

  6. A.A.S

    Molt curiós!!!! i pensar que cada dia passa aquest fet…..

comenta

 

Us haureu adonat que en sopars-tertúlies les millors idees, comentaris i acudits surten sempre entre plat i plat, cosa que no deixa de ser entenedora, perquè la resta del temps la gent està per la feina.

 

entreplatiplat
Creative Commons License